Selasa, Oktober 06, 2009

dulu dan sekarangversi zaman dahulu kala...

" bulan, mulai saat dan tika ini, engkaulah saksi utama betapa hebatnya cinta kami berdua" ikrar daripada dua insan tika sedang berdating di satu taman bunga yang indah pada satu ketika dulu.

" kekanda, jika kekanda benar-benar cintakan dinda, buktikanlah...masuklah meminang adinda" berkata seorang pacar kepada pasangan pacarnya tika sedang berdating di waktu malam yang hening.


versi zaman sekarang...

" kekasihku, demi bukti cintaku pada mu, rela ku serah segalanya hanya untuk mu...jiwa raga hanya untukmu...". janji setia daripada seorang gelifriend kepada buayafriend nya.

" windy,,, berjanjilah walau cinta kita ditentang habis-habisan,...jangan sesekali dirimu meninggalkan diri ini", perbualan antara dua pasangan homoseksual.


kalau dilihat dan diamati, antara kedua-dua zaman amat ketara perbezaan sikap sang manusia,

namun, jika diperkatakan dalam soal pahala dan dosa, kedua-dua zaman masih bergelumang dalam dosa,

mana tidaknya, berdua-duaan tanpa ikatan sememangnya dilarang dalam islam.

tetapi, kewarasan sikap sang manusia akhir-akhir ini, sudah pun melampaui batas dan mencapai tahap iaitu hilangnya pedoman sebagai seorang hamba.

sungguh mereka jauh tersasar daripada tuntutan agama...kesannya zina berleluasa dan anak di lahirkan tanpa bapa menjadi satu kebiasaan dalam norma kehidupan bermasyarakat.ya ALLAH, sungguh diri ini takut akan azabMU,
sama ada ditimpa di dunia mahupun akhirat..
tidak berdaya untuk berhadapan dengan azabMU,


ya ALLAH,
jauhkanlah diri ini, keluarga, dan shbt handai serta umat islam
dari azab yang perit..
selamatkanlah kami dunia dan akhirat..


amin..

-->tsunami melanda dunia..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan